‘Apart’ gooit het roer om

‘Apart’ gooit het roer om

Oosterwolde – Marianne Brongers van Kadoshop en B&B Apart aan de Molenweg in Oosterwolde maakt na twee jaar de balans op, waarbij de conclusie is getrokken dat het roer om moet.

Apart staat inmiddels te boek als een goed bezochte Bed & Breakfast en een winkel die uitblinkt in, zoals de naam al doet vermoeden, aparte en bijzondere artikelen. Maar toch gaat er een complete metamorfose plaatsvinden.

Marianne gaat zich mede vanwege het succes en de waardering door de klanten (2 jaren achtereenvolgens kreeg het een 9,4 van Booking.com) meer toeleggen op de Bed & Breakfast. Ook heeft zij ideeën over een aantal arrangementen. Zij is creatief genoeg en het borrelt genoeg in het hoofd. Dit is een van de redenen waarom zij heeft besloten het roer nog één keer in haar werkzame leven om te gooien.

foto-2-krant-okt-2018

‘Ik ben niet één van de jongsten meer en nog één keer ga ik het anders doen. Momenteel ben ik te veel bezig met de winkel. Daar stop ik eind december mee. De tijd die ik overhoud wil ik steken in het uitbreiden van de B&B, het bedenken van een aantal arrangementen en de verkoop van cadeauwaar voort te zetten op een aantal markten en braderieën’, zegt Marianne.

In de B&B wordt een extra overnachtingsmogelijkheid gecreëerd door het verplaatsen van de huidige ontbijtmogelijkheid naar een gedeelte van de winkelruimte. Hiermee wordt ook een mogelijkheid gecreëerd om gasten eventueel een diner aan te bieden in de nog in te richten huiskamer.

‘Stoppen met iets wat je leuk vindt is best moeilijk. Ook als je merkt dat klanten die in de winkel komen nog steeds verrast worden door het aanbod. Ik hoor bijvoorbeeld nog vaak dat zij zeggen nooit geweten dat jullie zulke mooie spullen hebben’, vertelt de onderneemster. ‘Dan heb je toch iets ‘aparts’ weten neer te zetten en daar ben ik natuurlijk best wel trots op. Maar als je je bedenkt dat in de winkel in verhouding zoveel tijd en energie gaat zitten dat er geen tijd meer is voor andere belangrijke, maar vooral ook leuke dingen, dan is de keuze om ermee te stoppen toch de enige juiste beslissing.’

De meeste vaste klanten zijn al geïnformeerd. De reacties die zij krijgt zijn eigenlijk heel positief en er is volledig begrip voor haar keuze in haar nieuwe uitdaging. De vaste klanten weten dat ze haar altijd kunnen benaderen en natuurlijk verdwijnt zij voor wat betreft de winkel ook niet helemaal uit beeld. ‘Ik heb mijzelf bijvoorbeeld al ingeschreven voor een aantal leuke markten. Fairs, markten en braderieën hebben eigenlijk toch meer mijn voorkeur dan de winkel. Dit is levendiger en bruisender dan een winkel en past ook eigenlijk wel wat meer bij mij’, geeft Marianne aan. Zodra de winkel sluit, begint de verbouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.